کتابدارانه

مروری بر آموزه ها، ناشناخته ها، پدیده ها و شخصیت شناسی چهره های برجسته علم اطلاعات و دانش شناسی

کتابدارانه

مروری بر آموزه ها، ناشناخته ها، پدیده ها و شخصیت شناسی چهره های برجسته علم اطلاعات و دانش شناسی

سلام بر شما که هنوز با بوی خوش کاغذ زندگی میکنید ...
سلام بر شما که هنوز برای ادامه خوندن، تای بالایی کاغذ کتاب رو باز می کنید ...
سلام بر شما که کتاب براتون هنوز همون یار دبستانیه...
... و سلام بر کسی که گفت: " کتابداری اقیانوسی است، به عمق یک وجب " و خیلی ها در این یک وجب غرق و خیلی ها به سلامت به ساحل دانایی و توانایی رسیدن ...

این وبلاگ مجالی است تا چند خطی میهمان نگاهتان باشم و مطالب کتابدارانه را با شما اهل کتاب، پیشکسوتان، اساتید و دانشجویان دانش شناسی به اشتراک بگذارم و از تجربیات و نظرات شما بهرمند گردم.

زنده یاد استاد هوشنگ ابرامی

سه شنبه, ۱ مهر ۱۳۹۳، ۱۱:۰۵ ب.ظ
 

برای آغاز شناخت و یاد بزرگان کتابداری و دانش شناسی، نام استاد ابرامی در ذهنم بسیار پررنگ بود، آنچه نگاهی کلی به زندگی و فعالیت‌های ایشان به من آموخت این است که یک کتابدار یا به قول ایشان دانش شناس، نه‌تنها شخصی یک‌بعدی نیست بلکه به فراخور حرفه‌اش باید درزمینه های گوناگون متناسب با حرفه‌اش فعالیت کند و ثمرات توجه به کتاب و کتابخانه را در عمل به دیگران نشان دهد و نهایت اینکه برای نجات از یک انزوای ساختگی کسی جز خود کتابداران به داد کتابداران نمی‌رسد و با منتظر نشستن نمی‌توان گامی به جلو برداشت!

زنده‌یاد هوشنگ ابرامی در23 تیرماه 1313 در همدان متولد شد.

دوران ابتدایی و متوسطه را در تهران گذراند و تحصیلات عالی خود را در رشته اقتصاد دانشگاه تهران ادامه داد و در سال‌هایی که در دانشگاه تهران تحصیل می‌کرد، با اسامی مستعار با مطبوعات همکاری داشت.

اخذ مدرک کارشناسی اقتصاد از دانشگاه تهران در سال 1335.

یک سال فعالیت درزمینهٔ جنبش مشروطه و رستاخیز ستارخان و تألیف کتاب "ستارخان، سردار ملی" که خلاصه آن در سال 1352 به چاپ رسید.

استخدام در موسسه انتشارات فرانکلین در سال 1337.

استخدام در بخش اقتصادی بانک مرکزی ایران در سال 1339 و انجام خدماتی ارزنده در آن (پایه‌ریزی کتابخانه تخصصی بانک مرکزی و تدوین فهرست موضوعی مقالات اقتصادی و انتشار آن از سال 1340 تا 1346).

تحصیل در دوره کارشناسی ارشد علوم اجتماعی همزمان باکار در بانک مرکزی، و اخذ مدرک آن در سال 1342.

عزیمت به امریکا برای ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع‌رسانی در دانشگاه پیتسبورگ با استفاده از بورسیه تحصیلی بانک مرکزی در سال 1343.

ادامه خدمات در کتابخانه بانک مرکزی و همکاری در تأسیس انجمن کتابداری ایران و تدریس در دوره های کوتاه‌مدت آموزش کتابداری.

تدریس در گروه کتابداری دانشکده علوم تربیتی دانشگاه تهران‌ همزمان با تشکیل دوره کارشناسی ارشد کتابداری از سال 1345.

شروع فعالیت‌ها در دانشگاه شیراز و بورسیه اعزام به امریکا برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه پیتسبورگ در سال 1346. رساله دکترای وی با عنوان "اصول تدوین فهرست موضوعی در نوشته های زبان فارسی" در سال 1352 توسط انتشارات دانشگاه تهران منتشر گردید.

استقرار در کتابخانه ملاصدرای دانشگاه شیراز پس از اخذ مدرک دکترا در سال 1350 و ارائه طرح جدیدی برای تأسیس دوره کارشناسی ارشد کتابداری در سال 1351 و آغاز آموزش رسمی کتابداری در دانشگاه شیراز.

بعضی از آثار وی عبارت‌اند از کتاب های "شناختی از دانش شناسی"، "کتاب و پدیده کم‌رشدی" و ترجمه اثر "جنبه های نظری علم کتابداری" و "اصول فهرست‌نویسی و طبقه‌بندی".

پیوستن به موسسه برنامه ریزان ایران (وابسته به سازمان برنامه‌وبودجه) در سال 1355.

انقلاب اسلامی در سال 1357 و شروع انقلاب فرهنگی در سال 1359 و عزیمت ابرامی به امریکا و به بوته فراموشی سپرده شدن فعالیت‌های وی در بحبوحه آن.

سرانجام  وی در سن 63 سالگی در لوس‌آنجلس امریکا براثر سکته قلبی در گذشت. روحش شاد و یادش همواره زنده باد.

منبع: مشاهیر در کتابداری و اطلاع رسانی، تالیف: دکتر زهرا موسوی زاده

 

 

  • هدی هماوندی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی