کتابدارانه

مروری بر آموزه ها، ناشناخته ها، پدیده ها و شخصیت شناسی چهره های برجسته علم اطلاعات و دانش شناسی

کتابدارانه

مروری بر آموزه ها، ناشناخته ها، پدیده ها و شخصیت شناسی چهره های برجسته علم اطلاعات و دانش شناسی

سلام بر شما که هنوز با بوی خوش کاغذ زندگی میکنید ...
سلام بر شما که هنوز برای ادامه خوندن، تای بالایی کاغذ کتاب رو باز می کنید ...
سلام بر شما که کتاب براتون هنوز همون یار دبستانیه...
... و سلام بر کسی که گفت: " کتابداری اقیانوسی است، به عمق یک وجب " و خیلی ها در این یک وجب غرق و خیلی ها به سلامت به ساحل دانایی و توانایی رسیدن ...

این وبلاگ مجالی است تا چند خطی میهمان نگاهتان باشم و مطالب کتابدارانه را با شما اهل کتاب، پیشکسوتان، اساتید و دانشجویان دانش شناسی به اشتراک بگذارم و از تجربیات و نظرات شما بهرمند گردم.

۲ مطلب در فروردين ۱۴۰۳ ثبت شده است

این کتاب در سال 1931 توسط ناتانیل وست، نویسنده امریکایی به رشته تحریر درآمد و در سال 1933 برای نخستین بار منتشر شد. این اثر دومین رمان وی به حساب می‌آید.

«خانم سنگ صبور» شامل شرح وقایعی برای یک روزنامه‌نگار اهل نیویورک است که ترجیح داده به‌جای گردآوری میدانی اخبار، مدیریت یک ستون روزنامه را برای درد و دل مخاطبان و توصیه و مشاوره به آنها بر عهده بگیرد. نامه‌های ارسالی مخاطبان و فضای کلی حاکم بر داستان نمایانگر یک مقطع زمانی خاص از تاریخ امریکا است که در آن در اثر فشارهای اقتصادی جامعه دچار نوعی افسردگی شده است که این حالت به خوبی در بافت‌های مختلف آن نشان داده می‌شود. سر و کار داشتن هر روزه‌ی روزنامه‌نگار با رنج‌ها و مرارت‌های مردم در طول زمان باعث بروز ناراحتی‌های روحی در او می‌شود و او بسیاری راه‌ها از جمله مذهب، خوشگذرانی و...را برای تسکین روح خسته‌اش می آزماید...

در نهایت نویسنده با یک پایان غیرمنتظره تمام تلاش خود را در انتقال روح آنچه در طی داستان سعی در بیان آن دارد؛ بکار می‌گیرد. گفتنی است که این اثر دستمایه تولید فیلم نیز بوده است.

مطالعه این کتاب نسبتا کوتاه، شاید تداعی کننده برخی احوالات امروز جامعه خودمان نیز باشد...

  • هدی هماوندی

این رمان را بسیاری از صاحب‌نظران بهترین اثر خانم دوموریه نویسنده انگلیسی می‌دانند.

در این رمان خواننده از انتهای داستان و به گونه‌ای ناگهانی وارد فضای آن می‌شود و نویسنده با مهارت هرچه تمام‌تر طوری کلمات و جملات را می‌نگارد، که تشخیص این موضوع جز برای خوانندگان خیلی دقیق، آسان نیست. از دیگر ویژگی‌های «ربه‌کا» این است که در طول داستان علاوه بر لایه‌ها و طبقات مختلف اجتماع، می‌توانیم شاهد درونکاوی شخصیت‌های مختلف داستان و نمایش زوایای وجودی، فضایل، رذایل و حتی گره‌های روحی آنها نیز باشیم.
توصیف صحنه‌ها، اشخاص و جزئیات در طول داستان بسیار با مهارت صورت گرفته، با این وجود، تکرار برخی گفتگوهای درونی شخصیت اول داستان و زخم‌زدن‌های پر شمار و مکرر او به شخصیت خود، حداقل برای من به عنوان خواننده ملال آور بود، تا جایی که یکی دو مرتبه تصمیم گرفتم ادامه مطالعه آنرا به زمان دیگری موکول کنماما در ادامه کششی که در عمق داستان وجود داشت و زیبایی اسرار آمیز ماندرلی با توصیفات فوق العاده، خود را بزودی نمایان ساخت و اشتیاق را برای مطالعه ادامه آن افزون کرد. در نهایت پس از فراز و فرودهای بسیار نویسنده با چند غافلگیری هنرمندانه مخاطب را بهت زده می‌کند و به تحسین وا می‌دارد.
توصیف جزئیات بنای ماندرلی و طبیعت اطراف آن به حدی هنرمندانه انجام شد، که اغراق نیست اعتراف کنم، برای درک عمیق و تجربه حس لطافت و فضایی که نویسنده از آن یاد کرده بود گاهی یک پاراگراف را چندین مرتبه می خواندم...
به نظر می رسد «ربه کا» برای روزهای بهاری گزینه مناسبی باشد.

  • هدی هماوندی